Skræddersyede golfkøller til dit sving

Henter data...

Der findes ikke to ens golfspillere, og dit sving er unikt. Dit golfudstyr bør ikke være tilpasset nogen anden golfspiller end DIG og DIT sving. Køller tilpasset efter dit sving, din fysik og dit spil er en klar fordel, uanset om du er professionel, nybegynder eller har spillet i flere år.

Skræddersy dine køller i dag, og opnå bedre resultater, og få det sjovere på golfbanen.

Nedenfor gennemgår vi nogle vigtige punkter, man bør være opmærksom på ved køb af nye golfkøller.

1. Den rette model


Først og fremmest gælder det om at finde en køllemodel, der passer til dig. Er du en spiller, der har svært ved at få bolden i luften, er et køllehoved med bredere sål at foretrække. Et sådant hoved har tyngdepunktet længere bagtil, hvilket hjælper dig med at slå højere slag. Den lidt bedre spiller vil evt. i stedet foretrække en kølle med smallere sål og med et noget mindre køllehoved for lettere at kunne forme slagene. Besøg vores køllehovedguide for at få tip til, hvilken køllemodel der kan passe!

2. Den rette længde/lie


Når man er kommet frem til, hvilken køllemodel der passer, er næste skridt at finde ud af, hvilken længde og lie køllerne skal have. Med den rette længe og lie på køllerne, er spilleren ikke nødt til at kompensere under svinget, hvilket igen vil gøre slagene betydeligt mere konsekvente, og antallet af gode slag vil blive markant større i forhold til forkert tilpassede køller. Besøg vores Længde/lie-guide for at lære, hvordan du tilpasser køllerne til den rette længde/lie, når du bestiller.

3. Det rette skaft


At vælge det rette skaft er mindst lige så vigtigt som at finde den rette køllemodel (om ikke vigtigere). Dagens golfskaft kan fremstilles med ekstremt specifikke egenskaber. Producenterne kan styre vægt, balancepunkt, vridstivhed, flexpunkt m.m. Takket være den tekniske udvikling findes der et skaft til ethvert sving, det gælder bare om at finde vej i denne skaftjungle. For at hjælpe dig på vej, har vi udviklet en skaftguide, hvor du kan få fingerpeg om, hvilken type skaft der kan passe til dig og dit sving. Skaftguiden finder du her.

4. Det rette grip


At have den rette gripstørrelse er afgørende for en afslappet svingbevægelse. For smalle grips kan gøre svingene krampagtige, og for tykke grips kan gøre håndleddene for passive og dermed gøre det mere vanskeligt at havne parallelt med målet i træføjeblikket. Selv, hvordan grippet er opbygget kan spille en rolle, forskellige typer materialer kan f.eks. hjælpe spillerne med at få bedre greb eller mindske vibrationerne. Ved hjælp af vores gripguide kan du hurtigt finde frem til, hvilken gripstørrelse der passer til dig. Gripguiden finder du her.

Statisk custom fit vs. dynamisk custom fit

Statisk custom fit er, når du, uden at tage hensyn til svingen, tager frem den bedste kølle lige til dig. Her ser man på nogle enkle mål som din længde, målet mellem gulv og håndled, handstørrelse og svinghastighed.

Statisk custom fit passer til dig, der ændrer dit sving lidt fra tid til anden. Har du derimod en klokkeren sving, der altid er densamme, kan man tage frem en kølle, som ikke kun passer til de fysiske forudsætninger, men som også tager hensyn til svingen, s.k. dynamisk custom fit.

Vi på NordicaGolf siger ikke, at det ene er bedre end det andet. Det er op til dig som kunde at afgøre det. Spørgsmålet er, hvor mange der egentlig har en perfekt sving som ikke forandres over tiden. En stor golfproducent, der tilbyder statisk club fitting, er Ping.

 

Mænd vs. kvinder

Dagens standardiserede køller findes i dame- og herrestørrelser. Damekøller er i regel 1 tomme kortere end herrekøller. Dette virker temmelig godt, da kvinder tit er kortere end mænd, men der findes jo kvinder, der er 180 cm og mænd, der er 160 cm. Mange kvinder skal altså ikke spille med køller som er 1 tomme lavere, uden måske i stedet ½ tomme lavere og med en lille justering af lie.

Vi gør ikke forskel på mænd og kvinder, uden ser istedet på din længde og svingstyrke. På den måde kan ikke en veltrænet kvinde på 170 cm få køller, der er tilpassede nogen, der er betydeligt mindre og svagere. Ved du, at du spiller godt med en standard damekølle, skal du vælge damestandard når du vælger længde.