Rette grip-størrelse

Henter data...

At spille med et grip, der passer til dine hænder, er afgørende for at få en toppræstation. Et for smalt/tyndt grip kan føre til, at du griber køllen for hårdt, hvilket igen kan føre til en krampagtig svingbevægelse. Spiller du med et for tykt grip, kan effekten blive, at du får sværere ved at vride hænderne igennem i gennemsvinget, og det kan gøre dit sving passivt, hvilket oftest resulterer i en fade/slice. Nedenfor gennemgår vi grips generelt og viser, hvordan du ved hjælp af vores gripguide kan få en indikation af, hvilken størrelse der passer dig.

Find din størrelse


Der findes 4 størrelser golfgrips. Undersize, Standard, Midsize og Oversize. Undersize kaldes af og til Dame eller Junior, og visse mærker kalder Oversize for jumbo. Ved at følge guiden her, kan du let finde frem til, hvilken gripstørrelse der passer til dig.

Mål din hånd


Ved at måle din hånd kan du få en ide om, hvilken gripstørrelse der passer til dig. Det første mål (1) er håndens længde, mål fra håndleddet til spidsen af din længste finger. Det andet mål (2) er længden på din længste finger, målt fra spidsen af fingeren til den ender.

Forskellige strukturer

Gripstrukturen kan hjælpe dig med at bibeholde et godt greb under forskellige vejrforhold og forhindre, at dem, der ofte får håndsved, ikke mister grebet. Har man ingen specifikke præferencer, plejer et klassisk gummigrip at fungere godt. Får man derimod problemer med at køllen vrider sig i hånden, kan et såkaldt cord-grip være et alternativ.

Cord


Grip, hvor en finere bomuldstråd, der transporterer fugten væk, er syet ind i grippet. Cordede golfgrips giver godt greb under alle vejrforhold, og kan gøre det lettere for spillere med meget håndsved. Alle golfgrips med cord kan findes her.

Multi-materiale


En blanding af forskellige materialer for maksimal føling og komfort. Det kan være en blanding af en cord-sektion i kombination med en mere klassisk gummidel. Golf Prides MCC-grip er et godt eksempel på denne type grip. Alle grips med multimateriale finder du her.

Ribbede golfgrips

Vi bliver ofte spurgt om, hvad forskellen er på "almindelige" grips og ribbede. Enkelt forklaret er et ribbet grip forsynet med en kant/ribbe indvendigt, således at grippet efter montering ikke er helt rundt, men får en mere oval form. Visse golfspillere oplever, at et ribbet grip ligger bedre i hånden, og at det bliver lettere at gribe køllen rigtigt.